POSLOVANJE

Podatki o podjetju:

ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ

Ptujska cesta 2

2270 Ormož

DŠ: 55448801

MŠ: 6629008000

Nismo zavezanec za DDV.

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spletna trgovina BOTANIK (www.botanik.si) vam omogoča spletni nakup izdelkov podjetja ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ, Ptujska cesta 2, 2270 Ormož.

 

NAROČANJE IN SPLOŠNI POGOJI

Izdelke lahko preko Botanikove spletne strani naročite na več načinov, in sicer najlažje preko spletne strani www.botanik.si/spletni-nakup, lahko pa tudi preko elektronske pošte tako, da pišete na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ali pa nas pokličete na telefon Iztok Luskovič (051 616 302) ali Jernej Kosi (041 542 179).

Ob naročilu preko spleta vas bomo prosili, da vnesete svoje ime in priimek ter točen naslov. Če želite poslati izdelek kot darilo, nam to povejte ali napišite v opombah.

Za nakup preko spleta se je potrebno predhodno prijaviti. Postopek nakupa preko spleta poteka po korakih, ki so vidni tudi ob samem naročanju (prijava – naslov za račun – izbira načina plačila – preverjanje naročila in potrditev plačila). Na vsakem od navedenih korakov lahko kupec popravi napako ter poljubno dodaja in odstranjuje označene izdelke iz svoje košarice. S klikom na gumb Kliknite tukaj za potrdilo in zaključek plačila pa bo naročilo oddano in pri nas zabeleženo, vi pa boste po elektronski pošti prejeli obvestilo o prejetju naročila. Za prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila uporabljamo dvojno potrditev naročila pred samo dejansko izvedbo oz. sklenitvijo pogodbe.

Potrditev nakupa pomeni, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, kateri so navedeni tukaj, in da sprejemate pogoje nakupa. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku in zavezuje tako trgovino kot kupca. Naročilo je shranjeno v elektronski obliki na sedežu podjetja ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ, ki je tudi lastnik in upravljalec spletne strani. Naročnik (stranka) ga po želji lahko dobi na vpogled. Kopijo naročilnice pa vam na vašo željo lahko pošljemo po navadni ali po elektronski pošti.

Ob morebitnih nejasnostih in ostalih primerih, vezanih na naročilo, vas bomo takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu in se potrudili najti ustrezno zadovoljujočo rešitev v vašo korist. Kot kupcu vam pripadajo tudi vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

 

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku oddaje naročila.

Pogodbo se sklepa v slovenskem jeziku, sklene pa se lahko po telefonu, elektronski pošti ali preko spletne strani. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski obliki arhivirajo na sedežu podjetja ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Podjetje ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ zagotavlja, da v nobenem primeru ne bo brez vašega pisnega dovoljenja odstopilo ali odtujilo podatkov, ki ste nam jih s potrdilom nakupa zaupali z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja. Podatke bomo posredovali samo poslovnim partnerjem, s katerimi imamo sklenjen dogovor o dostavi naročila.

Ob naročilu potrebujemo vaše polno ime, naslov elektronske pošte, naslov, telefon in podatke o načinu plačila. To nam omogoča izpolnjevanje vaših naročil in sprotno obveščanje o obdelavi naročil. Vaše osebne podatke bomo uporabili predvsem za to, da vas lahko obveščamo o akcijah in posebnih ponudbah ter o izboljšavah ponudbe v naši spletni trgovini.

S potrditvijo strinjanja s Splošnimi pogoji poslovanja se kupec strinja tudi s prejemom prvega komercialnega sporočila. Če teh informacij ne želite prejemati, se lahko odjavite tako, da nam to sporočite na naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. z besedo ODJAVA.

 

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene na strani www.botanik.si so v evrih (EUR). Podjetje ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ si pridružuje pravico do spremembe cene brez predhodnega obvestila.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Slike izdelkov so ilustrativne in ne odražajo nujno v celoti dejanskega stanja ponudbe. Kupec plača blago z gotovino ob prevzemu po dostavni pošti podjetja Pošta Slovenija - po povzetju, preko PAYPala (kartično poslovanje) ali po predračunu na transakcijski račun prodajalca.

Vsi predračuni, računi in ostali dokumenti so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije.

 

POŠTNINA IN NAČIN PLAČILA

K znesku naročila je potrebno prišteti še poštnino. Poštnina je enotna za vsa naročila in znaša 4,40 EUR. Pri nakupu nad 30 EUR vam poštnino plača podjetje ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ. Blago vam bo dostavila Pošta Slovenije, predvidoma v dopoldanskem času. Če vas ob tem času ne bo doma, boste prejeli obvestilo o pošiljki, ki jo lahko dvignete na označeni pošti.

Plačilo naročila je možno po povzetju, po predračunu na transakcijski račun podjetja in preko PayPal računa. Druge oblike plačila so v pripravi.

Pri plačilu po povzetju pokrije vse morebitne stroške provizije prodajalec, torej ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ.

 

UGODNOSTI ZA KUPCE

V skladu z namenom in vizijo blagovne znamke BOTANIK vam bomo ponudili zares kvalitetne in k ekološki proizvodnji zavezane izdelke za osebno rast in zdrav način življenja po dostopnih cenah, h katerim se bomo potrudili dodati tudi posamezne akcije in posebne popuste.

Ugodnosti in darila v spletni trgovini BOTANIK veljajo za vse kupce brez izjeme.

 

DOSTAVA BLAGA IN DOBAVNI ROKI

Ob dostavi blaga boste prejeli tudi veljavni originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Za izdelke na zalogi je dobavni rok 2-4 delovne dni.

Za izdelke, ki niso na zalogi, je dobavni rok do 14 dni po prejetem naročilu. V vsakem primeru bo kupec obveščen po elektronski pošti o roku dobave izdelkov, ki niso na zalogi.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik pravice do odstopa po 43. členu ZVPot, mora biti to izrecno navedeno. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pravica do odstopa od pogodbe je pravica potrošnika zaradi same narave pogodbe – pogodba sklenjena na daljavo. Potrošnik ima pravico do vračila vseh plačil in sicer: plačane kupnine, poštnih stroškov in stroškov provizije, ki ju zaračunava dostavljalec blaga ob izročitvi blaga (npr. strošek provizije Pošte Slovenije ob vplačilu po povzetju).

 

POŠKODBE PRI TRANSPORTU IN REKLAMACIJE

Poškodbe pri transportu

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno Pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije v Ormožu. Po prejemu poškodovane pošiljke bo izpostava Pošte v Ormožu obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

Reklamacija izdelkov

Vsako reklamacijo bomo poskušali urediti čim hitreje, seveda v prid kupca. Podjetje ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ prosi kupce, da sporočijo vsako napako, ki bi se pojavila v zvezi s cenami artiklov.

Predloge, pritožbe in reklamacije sprejemamo na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali po pošti na naslov ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako na naslov ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ. Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe, nastale pri dostavi izdelka na njegov naslov. Priložena morata biti kopija računa in pisna obrazložitev napake. Ob ugotovitvi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek zamenjan ter na strošek prodajalca poslan kupcu. Če je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo izdelek poslan nazaj kupcu na njegove stroške. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Če reklamacija ni ugodno rešena, se lahko pritožite v 15 dneh na sedež podjetja. Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ormožu.

 

ŠKODA

Prodajalec ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

 

TOČNOST INFORMACIJ

ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ si prizadeva, da bi naše spletne strani vključevale samo točne in verodostojne informacije. Vendar so lahko te informacije nepopolne ali napačne tudi zaradi tehničnih ali objektivnih razlogov, zato ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino in napake, ki bi morebiti lahko ob tem nastale. Prevzema pa moralno in osebno odgovornost, da odkrite napake takoj odpravi, seveda, če je le mogoče in v dobro kupca. ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ si pridružuje pravico, da brez predhodnega obvestila spreminja splošne pogoje v primeru, da je to potrebno.

 

ODGOVORNOST

Podjetje ZAVOD 100% NARAVNO BOTANIK ORMOŽ ni odgovorno za posledice napačne uporabe izdelkov BOTANIK, kupljenih preko spletne strani www.botanik.si, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov, ki je označena na izdelku. Vsi podatki na spletnih straneh www.botanik.si so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij.

 

OSTALO

Za poslovanje s poslovnimi partnerji in strankami veljajo izključno pogoji, navedeni v SPLOŠNIH POGOJIH POSLOVANJA. Drugačni dogovori brez pisnega dokumenta ne morejo biti veljavni.

Vsak poslovni partner oz. kupec na zahtevo prejme kopijo SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA v pisni obliki, sicer pa so pogoji objavljeni na spletni strani www.botanik.si. Izgovora, da ne pozna SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA, ne upoštevamo.

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA, bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Ormožu.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA stopijo v veljavo takoj po prejemu oz. objavi na spletni www.botanik.si

Vsakokratne spremembe, dopolnila, dodatki itn. SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA bodo objavljeni na spletu, na strani www.botanik.si

Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na elektronski pošti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Na ta e-naslov nam lahko pošljete tudi vaše predloge, mnenja in pohvale.

ZA VSA NAROČILA, PREDLOGE IN MNENJA SE VAM ŽE VNAPREJ ZAHVALJUJEMO!

 

Nakupovalna košarica

Naložbo v vspostavitev živilskega obrata, pripravo tržnih produktov ter trženje blagovne znamke Botanik sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Naložbo v operacijo, Slovenski EKO čaji za slovenske javne ustanove, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podukrep št. 16.9 -Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti - socialna diverzifikacija - sklop 1 / Operacija: Od Kmeta za kmeta: Naložbo v operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Lokacija

  • Zavod 100 % NARAVNO BOTANIK ORMOŽ
    Ptujska cesta 2, 2270 Ormož