BOTANIK Šentjanževo olje

BOTANIK šentjanževo olje je izdelano po tradicionalnem postopku z maceracijo (namakanjem) zeli šentjanževke v oljčnem olju. Šentjanževo olje je znano po svojih blagodejnih in zdravilnih učinkih, še zlasti za blaženje opeklin, oparin in oteklin. Še posebej dobro se obnese pri razdraženi in opečeni koži po sončenju. S šentjanževim oljem lahko oskrbimo tudi manjše rane, zvine ali udarnine. Poleg tega pa lajša težave pri revmi in se zelo dobro obnese tudi pri masaži hrbtenice, obrabljenih sklepih in vretencih ter lajša težave pri pikih žuželk. Starejšim ljudem se svetuje tudi vtiranje šentjanževega olja v drhteče ude. Toplo ga priporočamo za nego kože po kopanju in pri suhi koži, sploh za ženske in dekleta, ki ne uporabljajo kozmetičnih preparatov, saj olje koži vrača izgubljeno maščobo in vlago, jo mehča in gladi. Lahko ga uporabljamo tudi kot masažno olje, za blaženje in pomirjanje s stresom pogojenih napetosti in živčnosti.

Botanik šentjanževo olje je rjavkasto rdeče barve, z značilnim vonjem po šentjanževki. Prav vse sestavine so 100% naravne in izjemno kakovostne. Šentjanževka je bila skrbno vzgojena na Botanikovi zeliščni njivi, kjer smo jo ročno obrali in nato posušili na zraku.

Težave: Piki insektov, različna vnetja kože in alergijske reakcije, hemeroidi, bolečine v mišicah, bolečine v hrbtenici, sončne opekline, obrabljen hrustanec v sklepih in med vretenci; starejšim ljudem priporočamo vtiranje olja v drhteče ude.

Uporaba: Olje vtremo v kožo na prizadeto mesto.

Opozorilo: Šentjanževo olje nima zaščitnega faktorja, zato ga ne uporabljamo za zaščito pred soncem! Odsvetujemo izpostavljanje predela kože, na katerega ste olje nanesli, sončni svelobi; predvsem pri osebah s svetlejšo poltjo ali s kožnimi obolenji obstaja povečano tveganje preobčutljivostnh reakcij!

Vsebuje: oljčno olje, zel šentjanževke (Hypericum perforatum, herba)

Sestavine: Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Olea Europaea Fruit Oil

BOTANIK šentjanževo olje je 100% naravnega izvora, ročno pridelano in pakirano v Sloveniji. Je BREZ dodanih umetnih arom, konzervansov in barvil.

Količina: 100 ml


Opravi nakup

8,90€
Količina:

Nakupovalna košarica

Naložbo v vspostavitev živilskega obrata, pripravo tržnih produktov ter trženje blagovne znamke Botanik sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naložbo v operacijo, Slovenski EKO čaji za slovenske javne ustanove, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
testbotanik

Operacija: Od Kmeta za kmeta: Naložbo v operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Lokacija

  • Zavod 100 % NARAVNO BOTANIK ORMOŽ
    Ptujska cesta 2, 2270 Ormož